به گزارش رویترز دکتر ماریا لوسی بریتو، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان رستوریشن در شهر رسیف در برزیل اعلام کرد:«گرچه بررسی ما کوچک است، اما شواهدی در این مورد به دست میدهد که ویروس زیکا میتواند عوارض متفاوتی نسبت به عوارض شناختهشده فعلی در مغز ایجاد کند.
عفونت با ویروس زیکا قبلاً با اختلال خودایمنی گییان-باری مرتبط شده بود که اعصاب محیطی در خارج از مغر و نخاع را درگیر میکند و باعث فلج گذرا میشود، هر چند که در مواردی فلج عضلات تنفسی ناشی از آن بیمار به استفاده از دستگاه تنفس مکانیکی مجبور کند.
اکنون این گزارش جدید نشان میدهد که زیکا میتواند باعث حمله دستگاه ایمنی فرد به دستگاه عصبی مرکزی هم بشود.
ADEM بهطورمعمول به دنبال عفونت ویروسی رخ میدهد و باعث تورم شدید در مغز و نخاع میشود که به میلین، غلاف محافظ پوشاننده رشتههای عصبی، آسیب میزند. در نتیجه این آسیب ضعف، بیحسی و از دست رفتن تعادل و بینایی رخ میدهد یعنی علائمی که شبیه ام اس است.
بریتو این یافتهها را روز یکشنبه ۱۰ آوریل (۲۲ فروردین) در اجلاس آکادمی نورولوژی آمریکا در ونکوور بیان کرد. این بررسی شامل ۱۵۱ بیمار میشد که در فاصله دسامبر ۲۰۱۴ تا ژوئن ۲۰۱۵ به بیمارستان او مراجعه کرده بودند. همه این افراد دچار عفونت با آربوویروسها، خانوادهای از ویروسها شامل ویروسهای زیکا، دنگی و چیکونگونیا شده بودند.
شش نفر از این بیماران دچار علائمی شده بودند که با اختلالات خودایمنی مطابقت داشت. از این شش نفر چهار نفر دچار نشانگان گییان باره و دو نفر دچار ADEM بودند. اسکنهای مغز نشاندهنده آسیب به ماده سفید بود. علائم ADEM معمولاً حدود شش ماه به طول میانجامند.
همه این شش بیمار از لحاظ زیکا مثبت بودند و همه پس از مرخصی از بیمارستان دچار اثرات طول کشنده بیماری بودند، بهطوریکه پنج بیمار اختلال کارکرد حرکتی، یک بیمار مشکلات بینایی و یک بیمار زوال شناختی را گزارش کرده بودند.
دکتر جیمز سجوار، اپیدمیولوژیست بیماریهای عصبی در مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا گفت که به نظر نمیرسد موارد ADEM مرتبط با زیکا با همان شتاب فزاینده گییان - باری رخ دهد، اما پزشکان باید مراقب بروز ADEM و سایر اختلالات عصبی در موارد عفونت زیکا باشند.
نظر شما